Poďte sa poradiť, ako žiť zdravo

09.12.2004 Celý región

Na slovenský trh bol v týchto mesiacoch uvedený nový rastlinný tuk Flora pro.activ obohatený o prírodné rastlinné steroly, ktoré výrazne znižujú hladinu chol...
Na slovenský trh bol v týchto mesiacoch uvedený nový rastlinný tuk Flora pro.activ obohatený o prírodné rastlinné steroly, ktoré výrazne znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Pri tejto príležitosti pripravili Floraporadne v spolupráci s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva bezplatné merania cholesterolu pre verejnosť a poradenstvo v oblasti zdravého životného štýlu. Odborný zdravotnícky tím zavíta v najbližších dňoch aj do Prešova.

Prešov, 8. decembra 2004. Akcia sa bude konať v hypertescu v Prešove 16.12.2004. v čase od 15 – 21 hodiny. Lekár a zdravotné sestry z úradov verejného zdravotníctva budú pripravení zodpovedať všetky otázky týkajúce sa zdravého životného štýlu či špecifických zdravotných problémov. Súčasťou vyšetrení bude aj dotazník zameraný na monitorovanie stravovacích návykov a životného štýlu ľudí. Okrem toho, keďže sa blížia Vianoce a koniec roka, pre všetkých zúčastnených je pripravené aj malé prekvapenie.

Pri dennej konzumácii troch porcií Flory pro.activ denne, pričom jedna porcia predstavuje jeden natretý krajec chleba a 0,75 g rastlinných sterolov, už po troch týždňoch preukázateľne klesá hladina „ zlého “ LDL cholesterolu približne o 10 %, pričom hladina „ dobrého“ HDL cholesterolu zostáva nezmenená. Pokiaľ sú navyše dodržiavané zásady zdravého životného štýlu, môžu hodnoty LDL cholesterolu v krvi klesnúť až o 15 %. Viac ako 30 vedeckých štúdií potvrdilo účinnosť a zdravotnú neškodnosť výrobku.

„ Rastlinné steroly sú látky prírodného pôvodu, ktoré bránia vstrebávaniu cholesterolu z tenkého čreva, čím dochádza k následnému znižovaniu „ zlého“ LDL-cholesterolu“ , uviedol Dr. Paulus Verschuren, z Unilever Health Institute, Holandsko. „ Flora pro.activ pritom neovplyvňuje metabolizmus „ dobrého“ HDL cholesterolu, ktorý je dôležitý pre zachovanie zdravého krvného obehu a srdca. “ Ako ďalej Dr. Verschuren zdôraznil, vyše päťročné skúsenosti s výrobkom v Európe, USA, Austrálii i Južnej Afrike ukazujú, že záujem odbornej aj laickej verejnosti predčil očakávania. Nízkotučná Flora pro.activ predstavuje nový, jednoduchý a chutný spôsob, ako výrazne znížiť svoju hladinu cholesterolu.

Cena Flory pro.activ je vzhľadom k obsiahnutým rastlinným sterolom v porovnaní s ostatnými rastlinnými tukmi vyššia. Odporúčané množstvo 3 porcie denne, čo vystačí k natretiu troch krajcov chleba, teda bude spotrebiteľa stáť necelých 12 Sk na deň. Bližšie informácie o Flore pro.activ je možné získať na bezplatnej informačnej linke Flory 0800 152 153, príp. nájsť na internetovej stránke www.florastranky.sk. Pre záujemcov sú na požiadanie pripravené sady informačných materiálov.

Rastlinný tuk Flora od spoločnosti Unilever patrí vďaka svojmu zloženiu k najzdravším rastlinným tukom na trhu. Jeho cieľom je prostredníctvom Floraporadní v spolupráci s úradmi verejného zdravotníctva vyvíjať aktívnu činnosť zameranú na prevenciu srdcovo-cievnych ochorení, ktoré sú na Slovensku príčinou 55 % všetkých úmrtí. Z doterajších vedeckých poznatkov je zrejmé, že príčiny vysokej úmrtnosti na srdcovo-cievne ochorenia treba okrem iného hľadať v nesprávnom životnom štýle a spôsobe výživy. Pre tých, ktorí by chceli vedieť viac o starostlivosti o svoje zdravie, je na bezplatnom čísle 0800 152 153 zriadená informačná a poradenská linka zdravej výživy a zdravého životného štýlu – Floralinka, kde odborné poradenstvo pre záujemcov poskytujú v pracovné dni medzi 9. a 17. hodinou odborníci. Mimoriadnemu záujmu sa teší aj webová stránka www.florastranky.sk. Nájdete na nej novinky z oblasti správnej výživy, informácie o prevencii civilizačných ochorení a pohybových aktivitách. Navyše je pripravená obnovená e-kalkulačka, pomocou ktorej je možné vypočítať si výživové hodnoty prijatých ptoravín. Je tiež možné si tu objednať aj mesačný Spravodaj o zdravej výžive a zdravom životnom štýle.
Beáta Tamášová
 

Vyberte región

mark